Publisert
30/11/2023

Sandra er 5. generasjons kjøttprodusent

Møt en av Tromsøs mest lidenskapelige kjøttprodusenter.

Vi møter Sandra Mydland i lokalene til hjørnesteinsbedriften Mydland, som har produsert kvalitetskjøtt i Tromsø i over 100 år.

Hun er 5. generasjons kjøttprodusent og jobber i dag som driftsleder i bedriften.

- Jeg produksjonsplanlegger og har alt med kvalitet å gjøre.

Siden den beskjedne oppstarten i Skippergata 15 har det gått slag i slag for bedriften. I dag er de hele 40 ansatte, og er derfor en relativt stor bedrift i Tromsø-målestokk. I dag er Mydland hele 103 år gammel.

- Bedriften har gått i arv i familien hele veien med jevn og god vekst. Det lover godt for framtiden, forteller Sandra.

Mydland er kompromissløs på kvalitet.

Hun er takknemlig over å få lov å få de stolte kjøttproduksjon-tradisjonene i arv.

-Det er et enormt ansvar. Man kjenner på det. Mydland står sterkt som merkevare i Nord-Norge og Tromsø. Vi ønsker å bære historien og tradisjonene videre gjennom å ivareta kvalitetene videre.  

- Hva er hemmeligheten til å overleve så lenge?

- Hemmeligheten er å være dedikert og lojal og holde kvaliteten ved like. Det handler om hvert ledd i arbeidet du gjør. Bevissthet på å gjøre det ordentlig – eller så lar vi være, svarer Sandra.

Hun legger ikke skjul på det er sterk konkurranse fra nasjonale kjeder.

Den er vanskelig. Det er alltid press fra store kjeder. Vi er små i et stort bilde, samtidig så er vi en relativt stor bedrift i Nord-Norge. Vi kan ikke gå på bekostning av vår kvalitet og verdier. Der er vi kompromissløse, og det er det som har gjort at vi har overlevd i 100 år.

Hun sier det er stor stas at folk fra hele verden etterspør produktene deres når de besøker Tromsø.

- Det er jo det som driver oss videre. Det er fantastisk å se. Det føles ut som vi er på rett vei. At turistene kommer på besøk og ønsker det lokale særpreget er noe vi setter pris på. Samtidig er vi glade for at så mange lokale også verdsetter kortreist mat. Det gjør oss stolt, sier Sandra Mydland.

Mydland er en prisbelønt kjøttprodusent i Tromsø.